Asztali áldás
A Fermentálj a hosszú életért! receptverseny díjátadóján jártunk
Szerkesztő: Zsoldos Szilvia
Archívum:
hallgassa meg!
Mi a fermentálás? A fermentálás vagy savanyítás egy technika, amely során a tejsavbaktériumok segítségével erjesztjük a zöldségeket. Ezek a tejsavbaktériumok természetesen megtalálhatók a zöldségek felszínén és oxigénmentes környezetben elszaporodva elvégzik helyettünk a munkát. A sós oldat biztosítja, hogy az egészségre káros, rohasztó baktériumok ne tudjanak aktivizálódni.
Rétes kovászolt lila káposztával. Rumos-narancsos-mazsolás gluténmentes kovászos kuglóf. Fermentált citrom, narancs, meggy, hal. Szusivariáció. Nyers fermentált tökfőzelék. Fermentált fusilli tészta, valamint uborkahéj-menta ital – csak néhány a „Fermentálj a hosszú életért!” receptverseny díjnyertes ételei közül. A Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége októberben tartotta az immunrendszerünk erősítéséért kiírt receptversenyének kóstolóval egybekötött díjátadó ünnepségét.
Aki elmondja, miért is jó a fermentálás: a díjazottak közül Román Krisztina és Fajkuczius Melinda, a zsűri tagjai közül pedig B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke, dr. Csicsor János vegyészmérnök és Páncsity Ferenc.
Fotók: MKR/zsz
Kapcsolódó képek:
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Legutóbbi adások:
| 2025. november 30. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Szerkesztő: Pál Amanda |
| 2025. november 23. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldásCsaládi receptek - midenkinek! Szerkesztő: Nagy György András » bővebben... |
| 2025. november 16. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldásA Fermentálj a hosszú életért! receptverseny díjátadóján jártunk Szerkesztő: Zsoldos Szilvia » bővebben... |
| 2025. november 09. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Heimann Ágnes - Heimann Családi Birtok 2. rész Szerkesztő: Pesti Eszter » bővebben... |
| 2025. november 02. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Fetekert Budán Szerkesztő: Pál Amanda » bővebben... |
| 2025. október 26. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Heimann Ágnes - Heimann Családi Birtok 1.rész Szerkesztő: Pesti Eszter |
| 2025. október 19. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldásBeszélgetés Kovács Alfréd cukrásszal, Az ország cukormentes tortája 2025 győztesével Szerkesztő: Zsoldos Szilvia » bővebben... |
| 2025. október 12. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldásÉttermet mindenkinek Szerkesztő: Nagy György András » bővebben... |
| 2025. október 05. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás A kézműves méz és mézeskalács örökség Szerkesztő: Pál Amanda » bővebben... |
| 2025. szeptember 28. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldásA szüret alakulása a Velencei-tó környékén; változások az ApróKertek háza táján Szerkesztő: Pesti Eszter » bővebben... |
Következő adások:
| 2025. december 07. vasárnap 11:30 | Asztali áldás Szerkesztő: Nagy György András |
| 2025. december 08. hétfő 1:30 | Asztali áldás (ism.) Szerkesztő: Nagy György András |
| 2025. december 14. vasárnap 11:30 | Asztali áldás Szerkesztő: Zsoldos Szilvia |
| 2025. december 15. hétfő 1:30 | Asztali áldás (ism.) Szerkesztő: Zsoldos Szilvia |
| 2025. december 21. vasárnap 11:30 | Asztali áldás Szerkesztő: Pesti Eszter |

































