2023. november 26. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje Akkor is feketebors, ha palacsinta?! - Aki a finomat szereti...
Szerkesztő: Nagy György András » bővebben...„Kakaspörköltet hétköznap? Miért is ne?!” Ha az ember egy főzéssel-sütéssel foglalkozó oldalon ilyet olvas, az bizony felkelti a kíváncsiságát. Egy Bács-Kiskun vármegyei fiatalasszony szeretné is minél több emberrel megismertetni a receptjeit, a hagyományőrzést, a tálalási technikákat és az amúgy nagyon is komolyan vett "gasztromókát". Ha például a tokánnyal foglalkozik, akkor rögtön sorra veszi a fajtáit: boros, hentes, csikós, bakonyi, temesvári, hétvezér, betyár, debreceni illetve frankfurti. A beszélgetőpartner Szarvák Szonja, a Feketebors-blog szerzője.
|
2023. november 19. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje Huczka Balázs kézműves sütödéje
Szerkesztő: Pál Amanda |
2023. november 12. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje Szerkesztő: Nagy György András » bővebben...Kopjafa őrzi annak emlékét a településen, hogy a régi mérések szerint itt volt Magyarország legalacsonyabb pontja. Bár a műholdas technika ezt felülírta és a rekord kissé arrébb költözött, maradt még a Szegedtől délre fekvő Tiszaszigetnek nevezetessége. Egyikük egy hölgy, aki Kálci receptjei címmel blogot ír, ott van a közösségi felületeken, videókat tesz fel, és könyveket állít össze. Magával kapcsolatban azt nyilatkozta: „Céltudatosság és kitartás. Ezek olyan értékek, amiket mindenképpen szeretnék átadni a gyermekeimnek. Azt próbálom elérni, hogy ha valamit elkezdenek, azt fejezzék is be. Fontosnak tartom azt is, hogy legyenek becsületesek. Ezek mellett pedig az életünk része a hagyományőrzés.” Horváth-Boros Klárát otthonában, mi több, a konyhájában kérdezte Nagy György András.
Kép: Kínálat a kalcirecept.hu-ról |
2023. november 05. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje Téglásy Flóra és Dohoczki Tamás zöldség- és gyümölcslé bárja
Szerkesztő: Pál Amanda » bővebben...Életforma, egészségmegőrzés, baráti beszélgetések - az újlipótvárosi bár tulajdonosaival beszélgetünk. |
2023. október 29. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje Családi pillanatok a videómegosztón- avagy főzve tanítani
Szerkesztő: Nagy György András » bővebben...Aki rendszeresen hallgatja magazinunkat, már sok gasztrobloggerrel megismerkedhetett, vagyis olyan emberekkel, akik a világhálón vezetik a naplójukat, bejegyzések tartalma pedig étellel, itallal, konyhaművészettel kapcsolatos, vagy éppen recepteket tesznek közzé. Nos, a vlogger - tehát vével-, tulajdonképpen ugyanezt csinálja, csak rövidebb-hosszabb videók formájában. Mai vendégünk budapesti família néven saját csatornát indított, a nyitófilmből, egy burleszkszerű összeállításból megismerhetjük anyát, apát, és a gyerekeket: a kisebbiket, a nagyobbikat, meg a középsőt. Nagy György András beszélgetőtársa Domokos Szilvia, azzal, hogy megmutatja hogyan főz, szeretne segíteni például a nagycsaládos háziasszonyoknak.
|
2023. október 22. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje György Sándor, történész - Mit ettek a II. világháború alatt a magyar hátországban élők?
Szerkesztő: Pál Amanda » bővebben...A mai beszélgetésből megtudhatjuk, miből készül a pót-kakaópor, mik voltak a háborús idők konyhai trükkjei, amelyek még az 50-es években is hasznosak voltak, valamint hogyan készül a hadi linzer. |
2023. október 15. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje Gabojsza konyhája, avagy gyerekdicséretből blogmottó
Szerkesztő: Nagy György András » bővebben...Kétgyermekes vidéki édesanyaként mutatja be magát, aki az ételkészítésben is ápolja a családi gyökereit. Közzétett receptjeinek a száma bőven meghaladja az ezret és úgy kóstolt bele a nagyobb nyilvánosságba, hogy közben természetesen az úgymond rendes munkahelyén is teljesített. Megrögzötten jár piacra, még nyaralás közben is. Szereti a kihívásokat a konyhában, legyen szó nagy klasszikusokról vagy újszerű fogásokról. Üdvözlöm Önöket! Gyepes Gabojszát otthonában hívtam fel. |
2023. október 08. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje Háborús szakácskönyv 1915-ből
Szerkesztő: Pál Amanda » bővebben...Összerakunk egy menüt az első világháborús Magyarországon született szakácskönyv alapján, és közben megtudhatjuk, hogy milyen üzenetet hordozott a hátországban megélt koplalás, a fronton harcoló katonák számára. György Sándor történésszel, a NEB Hivatalának kutatójával beszélgettünk. |
2023. október 01. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje Hogyan lesz egy menedzserből a Péklány?
Szerkesztő: Nagy György András » bővebben...Egy házimalom hozta el a fordulatot. Ahogy írja: „korábbi életünket és a fővárost magunk mögött hagyva az ország egyik legcsodálatosabb helyére, Balatonfüredre költöztünk, hogy azzal foglalkozzunk, amivel igazán szerettünk volna. Igazi pék lettem. Méghozzá Péklány.” Hogyan ragadja magával az embert a kenyérsütés szenvedélye? Nem múlik-e el, ha ez válik kenyérkeresetté? Hogyan érvényesülhet egy ilyen közegben a kreativitás és mi lesz a családi receptekkel? Aki válaszol: Zeliska Orsolya.
Szeretnék megtudni milyen az a juhtúrós-sajtos pogácsa, amibe egy kis kakukkfű is kerül?! Keressenek rá a leírásra a péklányleszek.com oldalon. |
2023. szeptember 24. vasárnap 14:04 |
|
Édesanyám főztje Szerkesztő: Pál Amanda |
2023. december 03. vasárnap 14:04 | Édesanyám főztje Erdélyi Nóra csokoládémesterrel beszélgettünk, Bonbonier Chocolate manufaktúra.
Szerkesztő: Pál Amanda » bővebben...Több, mint húsz nemzetközi versenyen ért már el helyezést a Bonbonier Chocolate manufaktúra. A csokoládémesterrel Erdélyi Nórával a bonbonokban rejlő élményekről, a karamell kihívásairól beszélgettünk és egy ráadásként megtudhatjuk a jó forró csokoládé receptjét. |
2023. december 04. hétfő 0:30 | Édesanyám főztje (ism.) Erdélyi Nóra csokoládémesterrel beszélgettünk, Bonbonier Chocolate manufaktúra.
Szerkesztő: Pál Amanda » bővebben...Több, mint húsz nemzetközi versenyen ért már el helyezést a Bonbonier Chocolate manufaktúra. A csokoládémesterrel Erdélyi Nórával a bonbonokban rejlő élményekről, a karamell kihívásairól beszélgettünk és egy ráadásként megtudhatjuk a jó forró csokoládé receptjét. |
2023. december 10. vasárnap 14:04 | Édesanyám főztje Szerkesztő: Nagy György András |
2023. december 11. hétfő 0:30 | Édesanyám főztje (ism.) Szerkesztő: Nagy György András |
2023. december 17. vasárnap 14:04 | Édesanyám főztje Szerkesztő: Pál Amanda |