Édesanyám főztje

Elhangzott: 2022.05.01. 11:30

Adás információk:

Főzőversenyek zsűriző lovagja
Szerkesztő: Nagy György András

Archívum: hallgassa meg!

„Az ételek kifejezetten jók, finomak, ízlésesen tálaltak, a választék a vendéglétszámnak megfelelő. Kisebb gondok a reggelinél vannak, néhány dolog elfogyása esetén szólni kell, de azonnal udvariasan pótolják. Amire oda kéne figyelni, az a sokáig melegen tárolt ételek, de nem eget verő probléma.” Amit fentebb olvashattak, az néhány kiemelt mondat volt egy valódi étteremtesztből. Ráadásul olyan, amit a mondással ellentétben az ablakba is ki lehet tenni. Zamody Gábor idegenforgalmi tanácsadó, szakíró, borbíró és még lovagi széket is vezet. Rengeteg ilyen helyen megfordul, sokat utazik és kóstol. Nem a ledorongolás a célja, hanem a segítség. De ha mondjuk az egy verseny kiírása, hogy hagyományőrző módon régi recepteket kell elkészíteni, akkor bizony odapirít, ha valaki gázlángot használ nyílt tűz helyett. Mindig ügyel a részletekre is, ha például libasütésől van szó, akkor a hús finoman váljon le a csontról, a bőr viszont ne piruljon túl, véres meg végképp ne maradjon semmi. A fűszerezés akkor jó, ha nem ugrik ki felismerhetően egyetlen íz sem – konkrétan ennél a szárnyasnál untig elég egy kis só, bors, babérlevél.

Kapcsolódó képek:

Borlovagrend_2.JPG

    

Legutóbbi adások:

2022. augusztus 14.
vasárnap
11:30
andriska-pekbisztro.jpgÉdesanyám főztje
Süt a, süt a, süt a nap, süt a, süt a... pesti jogász
Andriska Pékbisztró, Kővágóörs
Szerkesztő: Pozsgai Nóra
» bővebben...
2022. augusztus 07.
vasárnap
11:30
Forc__cs_Attila_2_(Simon_G__bor).JPGÉdesanyám főztje
Szellem és fazék kicsit másképp - avagy a gasztropszichológia
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2022. július 31.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
Komárominé dr. Kucsák Monika - mérnök tanár és konyhája
Szerkesztő: Pál Amanda
» bővebben...
2022. július 24.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
"Lenn délen..." - Marin Skenderovic és Paskó Csaba
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2022. július 17.
vasárnap
11:30
papo__k.jpgÉdesanyám főztje
A "dobre ruszki szoldat" fekete kenyere, 300 éves asztalszomszéd a pápua díszebéden és bogrács a kalderában. Juhász Árpád geológus a vendégünk
Szerkesztő: Pozsgai Nóra
2022. július 10.
vasárnap
11:30
Petres_Lucia_k__tetb__l.jpgÉdesanyám főztje
Ami a pityókaleves és a mennybemenetel közt van
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2022. július 03.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
Szerkesztő: Pál Amanda
2022. június 26.
vasárnap
11:30
B__v__s_Szak__cs.jpgÉdesanyám főztje
A Bűvös Szakács "másik fele"
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2022. június 19.
vasárnap
11:30
Csepregi_6.jpgÉdesanyám főztje
Üvegbe zárt egészség
A Csepregi-Lőrincz házaspár finomságai a Somogy megyei Kutasról
Szerkesztő: Pozsgai Nóra
» bővebben...
2022. június 12.
vasárnap
11:30
Prikryl.jpgÉdesanyám főztje
500 tál dödölle, avagy a mesterszakács és a paraszti ételek
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...


Következő adások:

2022. augusztus 20.
szombat
21:04
Édesanyám főztje (ism.)
Süt a, süt a, süt a nap, süt a, süt a... pesti jogász
Andriska Pékbisztró, Kővágóörs
Szerkesztő: Pozsgai Nóra

» bővebben...
2022. augusztus 21.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
Szerkesztő: Nagy György András
2022. augusztus 27.
szombat
21:04
Édesanyám főztje (ism.)
Szerkesztő: Nagy György András
2022. augusztus 28.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
Szerkesztő: Pál Amanda
2022. szeptember 03.
szombat
21:04
Édesanyám főztje (ism.)
Szerkesztő: Pál Amanda

Partnereink: