Visszajelzések

Hallgatóink írták:

Szeretnék köszönetet mondani a munkájukért, a rádió hallgatása valódi fordulópontot hozott az életemben.
Amikor elkezdtem hallgatni a Katolikus Rádiót még nem volt kapcsolatom az egyházzal, az viszont szimpatikus volt hogy nincsenek reklámok, és sok szépirodalmat lehet hallani. Elkezdtem "háttérzajként" a rádiót hallgatni. Így teltek múltak az évek, és már az elejétől kezdve azt éreztem, hogy ez az első csatorna ahonnan önzés nélküli üzenetet kapok. Ez nagy hatással volt rám, és kezdett az én szemléletmódom is változni. És eljött egy advent, amikor éreztem, hogy az egyik karácsonyi tanítás a szívembe hull. Szenteste éjfélkor ott találtam magam a szentmisén, ami azóta szerves része lett az életemnek. Azóta voltam elsőáldozó és meg is bérmáltak. Jelenleg civil egyházi alkalmazottként dolgozom.

Őszintén hálás vagyok a rádióért, és Isten áldását kívánom Önöknek! K.J.

Amikor megszűnt a középhullámú adásuk, eleinte nagyon mérges voltam. Mégiscsak az egyetlen telemarketing-mentes, eredeti emberi és keresztény értékeket sugárzó adó volt. Előtte évekig csak az Önök adását hallgattuk, s e csúnya "vége" nehézzé tette számomra egyházunk emberi vezetésének alázattal való elfogadását. nem értettem, hogy épp arra miért nincs pénze az egyházi gazdálkodásnak, hogy a Katolikus Rádiót egy olyan frekvenciára fizesse be, amely Kárpát-medence-szerte fogható.
De most már ebből a helyzetből is sikerült rátalálnom arra, ami üdvösségemet szolgálja. Kénytelen lettem internetes weboldalukra szorítkozni, hogy legalább akkor hallhassam Önöket, amikor számítógép-közelben vagyok, és nem kell nagyobb koncentrálást igénylő munkát végeznem. Ilyenkor az archivált mûsoraik között is válogatok, és az igenaptárban is böngészem, s közben további értékes internetes lehetőségekhez jutok. Ennek eredményeképp járatom a napi evangéliumot, rátaláltam az ógörög Újszövetségre, s így felelevenítem ógörög szakos tanulmányaimat szellemem és lelkem javára, tudatosabban követem a napi olvasmányokat, melyekhez keresek teológiai háttér-magyarázatokat is, s felelevenítem hittan-szakos tanulmányaimat is. Ennek a folyamatnak kösztönhetően egy kicsit újra érzem magam körül azt az atmoszférát, amelyben diákéveimet éltem. Újra előveszem a teológiai könyveimet. Remélhetőleg ez a hatás átsugárzik rajtam családom és környezetem javára.
Amióta tudok Önökről, én csak köszönettel tartozom munkájukért!

A Magyar Katolikus Rádió minden szolgálattevőjének nagy köszönettel és nagyrabecsüléssel köszönöm kitartó, nehéz szolgálatát. Hatalmas érték ez nekünk.
Az Úr adjon erőt a sok háttér-munkához is!

Sokunk nevében tisztelettel: Anna

Tisztelt Katolikus Rádió!

53 éves férfi vagyok. Édesanyám 91 éves. 2013.07.29-én agyérinfarktust kapott. Lebénult, beszélni sem tud, semmilyen kommunikációra nem képes, magatehetetlen állapotban fekszik lassan két éve. Magamhoz vettem, napközben két alkalommal ellátja egy kedves ápoló hölgy, este pedig munka után minden nap én látom el.
Az ágyneműket fehérneműket én mosom, én tartom tisztán a kis szobát, és intézem az ápolással kapcsolatos összes feladatot ( orvos, gyógyszerek, kötszerek, higiéniai termékek beszerzése stb). Tisztába teszem, leápolom a fél éve kialakult súlyos sebeit, és gyomorszondán keresztül táplálom. Szombaton és vasárnap ez egész napos elfoglaltság számomra. A kis szobában ahol édesanyám fekszik, a rádióból a Katolikus Rádió adása szól a nap 24 órájában.
Az itt eltöltött időszak életem legszebb időszaka, amit Önöknek köszönhetek.
A Katolikus Rádió lebilincselő tartalmú, maradandó értéket közvetítő mûsorai, a mûsorvezetők hangjából áradó lelki tisztaság olyan harmóniát varázsol a k is szobába, aminek köszönhetően nyugodt derûvel, és lelki harmóniával végzem az elvégzendő feladataimat. Amikor végzek édesanyám ápolásával, nincs hiányérzetem, végtelen kiegyensúlyozottság és nyugalom érzését élem át, a teljesség érzését érzem, azt, hogy mindent megkaptam amire szükségem van.
Kozma Imre atyától származó gondolatokkal zárom soraimat. - Amikor mások terhét magunkra vesszük, a sajátunk lesz könnyebb; amikor beteget gyógyítunk, a saját szívünk sebe gyógyul; amikor szomorút vigasztalunk, a lelkünk talál nyugalmat; amikor mások szenvedését enyhítjük, saját töviseink hegye csorbul; amikor adunk, mi gazdagodunk és átéljük a feltámadottak örömét.

Üdvözlettel: B. I.

Tisztelt Magyar Katolikus Rádió!

Évek óta készültem megírni, hogy micsoda nagy öröm, hogy van egy RÁDIÓNK... Istennek legyen hála érte! Köszönet a kedves Munkatársaknak. Hála, hogy reggel 7:00-kor szentmisén lehetünk, hogy hallgathatjuk a Vatikáni Rádió híreit, hogy bájos, tanulságos mese műsorok hallhatóak, este rózsafűzért imádkozhatunk együtt, hogy gyönyörű zenéket hallgathatunk és még azt is megtudhatjuk, hogy mely zeneműt, és kitől hallottuk... Nem sorolom tovább, mert biztos kihagyok valamit, ezért csak áldom a jó Istent, hogy megadta nekünk a Magyar Katolikus Rádiót.

Isten áldását kérem a Rádiónkra és minden munkatársára.

Üdvözlettel: K. M.

Kedves Katolikus Rádió!
Nagyon megszerettelek az eltelt öt évben! Hűséges társa vagy mindennapjaimnak, reggel veled ébredek, s amint hazaérek a munkából bekapcsolom a rádiót, hogy hallgassam érdekes, okos, szép műsoraidat. Sokszor sajnálom, hogy jó műsorokat nem tudok meghallgatni, mert dolgozom. Ezért örülök, hogy a műsorokat más időpontban megismétlik, néha késő este sikerül kifognom.
Kívánok neked további sikereket, sok-sok hallgatót és még hosszú éveket!
A jó Isten áldása legyen a Rádió fenntartóin és dolgozóin, hogy terjeszthessék az Örömhírt és a kultúrát, a hazaszeretetet és a családok megbecsülését, és szolgáljanak minden jó ügyet, ahogy eddig is tették!
Hálás szeretettel: S. I.

Üdvözlöm a Katolikus Rádió minden munkatársát!
Ágostai hitvallású evangélikusként hallgatom az Önök műsorait. Hitem erősödését és rengeteg értékes adást köszönhetek ennek.
Isten bőséges áldását kérem életükre, munkájukra, sok-sok mellőzöt honfitársam és szeretett hazánk érdekeinek következetes képviseléséhez!
Erős vár a mi Istenünk! Dicsértessék a Jézus Krisztus!

B. M.-né

Gratulálni szeretnék a MKR műsoraihoz. A Kossuth rádió hallgathatatlanná válása után először a Bartók Rádióval próbáltam vigasztalódni. Nagy segítség a zene, de egy idő után nyilvánvalóvá vált, hogy más orientációk ébren tartására is szükségem van. Dolgozó családanyaként sokat jelent számomra, hogy házi munkám mellett spirituálisan, kulturálisan, de még szakmailag is folyamatos feltöltődési lehetőséget teremt a rádió műsora. Ezekre elfoglatságom miatt másként nem lenne ilyen időkeretben lehetőségem.
Kiválóan pótolja azt a közszolgálatiságot, amelyet a Kossuth Rádió irányváltásával elvesztettünk.
Tanárként különös örömmel hallgatom az ifjúsággal kapcsolatos műsorokat.
Jó hallani önfeláldozó embertársaink szép példáit, amikor karitatív tevékenységeiket mutatják be.
Szerencsére Székesfehérváron is elérhető a műsor, vételi problémák nélkül.
Az emil című OM által kiadott ingyenes - tizenéveseknek szóló - lap címlapján, - nyilván követendő példaként - Dobó Katát látjuk. Egy kis vigasz a sok rosszban, hogy lám, más példák is vannak ebben a kizsarolt, felfordított, sodródó, félrevezetett országban.
Köszönjük a műsorokat. További sikereket.

M. K.

Halas koszonet a Magyar Katolikus Radio-ert. En az USA-ban elek, 1944-ben hagytuk el draga szulovarosomat, Pecset es 1945-ben menekultek szuleim Magyarorszagrol. 1950-ben sok, sok nemetorszagi menekult tabor utan erkeztunk Eszak-Amerikaba. Tiz eves voltam, amikor Magyarorszagot elhagytuk. Most 73 eves koromban vegre nyugdijba mentem es veletlenul bukkantam erre a fantasztikus radio allomasra es adasaira. Amint az eppen most elhallatszott Maria neni mondta, nagyon nagyon elvezem a sok erdekes musort es a nagyszeruen valtakozo and nivos musor szamokat. Rengeteg tanulok beloluk, nagyon elvezem a szorakoztato programmokat. En is ugy vagyok mint Maria neni: csak dicserni es halalkodni tudok az MKR-ral szemben. Ezer hala es a jo Isten aldasat kerem Onokre. Amit szinten elvezek, az az hogy a Magunkrol oldalon megtekinthetem a munkatarsak arckepet, igy a hanghoz egy bajos arcot is tudok csatolni.
Megegyszer, Isten aldasat es halas koszonetemet kuldom.

Sz.-ne H. Zs.

Nagy örömmel fedeztm fel néhány hónapja rádiójukat. Azóta szinte kizárólag Önöket hallgatom. Boldogan észleltem, hogy minden értékes műsort, ami korábban a Kossuth Rádióban hangzott el, Önök megmentettek. Hálásan köszönöm. Mint eddig nem vallásos ember igen sokat segít nekem műsoraik józan vallásos jellege és bizonytalan hitemet egyre jobban elmélyíti. Már kora reggel első dolgom bekapcsolni az Önök műsorát. Azt is örömmel üdvözlöm, hogy éjszakai műsor is van. Jól esik az ember meggyötört lelkének a csendes éjszakában Isten szavának közvetítéseit hallani.

Köszönettel: Cs. A.

Én ugyan a Magyar Kommunista Munkáspárt tagja és aktivistája vagyok, de ettől függetlenül mindig sokra tartottam a keresztény értékeket, képes vagyok ezen értékek szinte mindegyikével azonosulni. Manapság, mikor a liberális lelki kútmérgezés áthat mindent, továbbá az adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati Magyar Rádió elindult a bulvárosodás felé, nem tehettem mást, mint közrádióval több évtizedes kapcsolatomat megszakítva (a Bartók kivételével) az önök műsorait hallgatom a neten. Röviden csak annyit: rendkívül elégedett vagyok. A fél évre visszamenő archívum egyedülálló az országban!!! Nagyon igazságtalannak tartom hogy értékes küldetésükhöz nem biztosít a médiahatóság frekvenciát az FM sávban is.
Missziójukhoz, munkájukhoz kitartást, erőt egészséget kívánva köszönök el önöktől!

N. T., Budapest

Fiatal, multinál dolgozó, bűnös életet élő ember vagyok, mégis nagyon szeretem hallgatni a katolikus rádiót. Megnyugtató és a jó irányába terelő hatása van, egy tök jó kapocs a mindennapokban a Jóisten felé!

Üdvözlettel: I. L.

Nem vagyok gyakorló katolikus, de Rádiójukat úgy hallgatom (a vallási műsorok kivételével), mint egyetlen hazai kulturális médiát, mert korosztálytól, vallástól, érdeklődési körtől stb. függetlenül annyi értéket közvetít, mint (sajnos) egyetlen másik sem.
Fontosnak tartom, hogy a műsorszámok végén is megismétlik, mit hallhattunk. A komolyzenei műsoruk viszont csak egy szűk szakavatott közönségnek szól. Előbb nevelő célzatú, tanító jellegűek kellenének, hogy felnőhessünk hozzájuk. A gyerekeknek szóló adásaik, valamint a kerteket bemutató sorozatuk kimagasló. A "Kitalálom"-ban túl hosszan és borzasztó tolmácsolásban idéznek. A Nap Szentjére emlékező atya - bármilyen tiszteletre méltó egyházi személyiség is - alkalmatlan szöveg beolvasására, és nem is az ő személye miatt lesz hiteles a hallgató számára az, akiről szól. Még több rádiójátékot, archív felvételt szívesen hallgatnék.
Gratulálok és további hasonló színvonalú, közérdeklődésre számot tartó műsort kívánok valamennyiü(n)knek!

Sz. E. Hajdúszoboszlóról

Nagyon szeretem hallgatni az adásukat, rendkívül meg vagyok elégedve. Változatos, tanulságos, szórakoztató, értékmutató, tanító, nevelő hatású, és szívderítő, pergő. Köszönöm munkájukat, Isten áldása kísérje továbbra is! Olykor sajnálom, hogy félbe kell szakítani a hallgatást, mert menni kell dolgozni, vagy már túl későre jár és le kell feküdni, egyes műsoraikat utólag hallgatom meg az interneten, többnyire azonban a középhullámú rádiót hallgatom. Itt a határ mentén (Szeged) olykor "fading" zavarja a vételt naplementekor, de többnyire jól vehető, élvezhető. Amikor meghallom a szignált "Isten hazánkért ...", szinte fölujjong a lelkem.
Gratulálok, s még egyszer nagyon köszönöm.

Dr. V. Gy. (fogorvos)

A rádió munkatársai hálásan köszönik a hallgatók minden visszajelzését, elismerő szavaikat és kritikai észrevételeiket egyaránt, melyekből erőt meríthetnek munkájuk során.

 

Partnereink: