Édesanyám főztje

Ismert, kedvelt, tiszteletnek örvendő személyiségek idézik fel az egykori otthon tűzhelyét, a gyermekkor kedves ételeinek ízeit, az anyai gondoskodás és szeretet megannyi, ételben és étkezésben megnyilatkozó kifejezését. A vasárnapi ebéd hangulatához illeszkedő műsor a családi összetartozás élményét erősíti és megidézi az ország legkülönbözőbb tájegységeinek gasztronómiai hagyományait. A vasárnap delente jelentkező műsorban vendéglősök és neves éttermek vezetői és vendégei is szerepelnek.

Adás információk:

Archívum: hallgassa meg!

Elhangzott: 2024.02.04. 14:04

Borrá érett a gyermekkori álom - avagy amit a balatoni szellő súgott
Szerkesztő: Nagy György András

Idézet következik: „A jóhoz idő, elszántság, komoly munka és rengeteg tanulás szükséges. A siker titka, hogy még mindig nem munkaként, hanem szenvedélyként, szerelemként tekintek a borkészítésre. Ez a hobbim és a hivatásom is egyben, de a legfontosabb mindig a család számomra.” Ezek Váli Péter szavai. Ő egy olyan borász, aki nem a szakmába született, hanem másról váltott erre. A gasztronómia számára nemcsak az ételek elfogyasztását, vagy a megfelelő nedűhöz párosítását jelenti, hanem azok elkészítését is – tulajdonképp jóval régebb óta, mint azt sokan elsőre gondolnák. A konyha és minden más Badacsonyörsön található.

Kapcsolódó képek:

V__li_P__ter.jpg

Legutóbbi adások:

2024. április 21.
vasárnap
14:04
  Édesanyám főztje
Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra - Sára-Gulyás Gyöngyvérrel beszélgettünk
Szerkesztő: Pál Amanda
» bővebben...
2024. április 14.
vasárnap
14:04
Zm__k_Tibor_nagyobb.jpgÉdesanyám főztje
Szakmáját a szeretet mozgatja...
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2024. április 07.
vasárnap
14:04
Édesanyám főztje
Bukovicsné Kati néni mesél a régi és jelenlegi zalai receptekről
Szerkesztő: Pál Amanda
» bővebben...
2024. március 31.
vasárnap
14:04
Fr__ter_Erzs__bet.jpgÉdesanyám főztje
Széderesttől Húsvétig - Ételek és jelképek
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2024. március 24.
vasárnap
14:04
Édesanyám főztje
A régi és a mai húsvéti ételekről Szabóné Marika néni mesél - a Zala vármegyei Sormásról
Szerkesztő: Pál Amanda
» bővebben...
2024. március 17.
vasárnap
14:04
Sajtk__sz__t___-_stb.jpgÉdesanyám főztje
Sajt, Svájc, Mónosbél - az a fontos, ami összeköt
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2024. március 10.
vasárnap
14:04
Édesanyám főztje
Ji Yicheng és Lopattó Mariaval.beszélgetünk a Nagymező utcai Zhu & Co étteremről
Szerkesztő: Pál Amanda
2024. március 03.
vasárnap
14:04
Kism__rton_M__t__.JPGÉdesanyám főztje
Cukrász-szobrász: a karikatúrafigurák aranyérmese
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2024. február 25.
vasárnap
14:04
Édesanyám főztje
Szeleczky - Takács Viktória és a Fabric Csokoládé
Szerkesztő: Pál Amanda
» bővebben...
2024. február 18.
vasárnap
14:04
Babragus_m__g_nagyobb.jpgÉdesanyám főztje
Szeretetet a kondérba!
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...


Következő adások:

2024. április 22.
hétfő
0:30
Édesanyám főztje (ism.)
Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra - Sára-Gulyás Gyöngyvérrel beszélgettünk
Szerkesztő: Pál Amanda

» bővebben...
2024. április 28.
vasárnap
14:04
Édesanyám főztje
Szerkesztő: Nagy György András
2024. április 29.
hétfő
0:30
Édesanyám főztje (ism.)
Szerkesztő: Nagy György András
2024. május 05.
vasárnap
14:04
Édesanyám főztje
Szerkesztő: Pál Amanda
2024. május 06.
hétfő
0:30
Édesanyám főztje (ism.)
Szerkesztő: Pál Amanda

Partnereink: