IDÉN IS KATOLIKUS TÁRSADALMI NAPOK
2019. szeptember 17. kedd

 

Mi az a KATTÁRS?

A Katolikus  Egyháznak van megoldása a társadalmi kérdésekre és problémákra – erre kívánjuk felhívni a figyelmet a Kattárssal (Katolikus Társadalmi Napok), azzal a nagyszabású rendezvénnyel, melyet 2013-ban és 2016-ban Budapesten,  2014-ben Miskolcon,  2015-en Debrecenben, 2017-ben Győrben, 2018-ban Székesfehérvárott tartottunk.
Idén pedig Pécs városába várjuk az érdeklődőket 2019. szeptember 27-29. között.

Nemcsak egyházi dokumentumokban fogalmazódnak meg a társadalom működésével, a közjóval kapcsolatos alapelvek, de a gyakorlati megvalósításban is hangsúlyos szerepet vállalnak a keresztények: hazánkban is több ezer helyen folyik nap mint nap a csendes munka az emberTÁRSakért, a rászorulókért, betegekért, idősekért, gyerekekért. A Katolikus Társadalmi Napok (a „KATTÁRS”) keretében ezt kívánjuk minden érdeklődő számára láthatóvá tenni, s egyúttal meghívni a közös gondolkodásra és közös cselekvésre. Ezért is lett az első rendezvény jelmondata: „Társak vagyunk!”

2019-es Katolikus Társadalmi Napok kiemelt témájaként ezúttal a jövő társadalmát állítjuk az esemény középpontjába. Színes programokkal, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, koncertekkel várják az érdeklődőket.

Célunk, hogy minél átfogóbb képet adjunk azokról a példaértékű kezdeményezésekről is, amelyekről még keveset hallani. A rendezvény így az egyház karitatív, oktatási, egészségügyi munkájában már elkötelezett emberek számára is találkozási fórum lehet, de azokat is inspirálhatja, akik most teszik fel maguknak a kérdést: „Mit tehetnék én magam a társadalmi bajok orvoslásáért? Hová fordulhatok, kikhez csatlakozhatok, ha látom a problémákat, de egyedül nem találom a megoldást?”

A szociális és társadalmi (tudomány, művészet, gazdaság, sport, fenntartható fejlődés, család, lelki élet, a kisebbségi kérdések, a fogyatékkal élők, az oktatás, nevelés stb.) tevékenységek bemutatása mellett komoly és szórakoztató programok sorával – előadásokkal, kis és nagykoncertekkel, játékokkal – is várja az érdeklődőket a Kattárs. 

 

Az idei évben is találkozhatnak a Magyar Katolikus Rádió sátrával a Jókai téren, ahol saját produkciókkal, zenei programokkal készülünk, élő műsorok felvételén vehetnek részt hallgatóink. Szeptember 27-én délután 17.00 órától mindenkit szeretettel várunk!

 

 

Partnereink: