Hangjátékok
2015. április 2. csütörtök

új felvételek készülnek rádiónkban

A Magyar Katolikus Rádió támogatást nyert hangjátékok készítésére a Magyar Média Mecenatúra program keretében a Médiatanács támogatásával, a Cserés Miklós 2014 pályázaton. A teljesség igénye nélkül két hangjátékunkat mutatjuk be Önöknek röviden.

Takács Zsuzsa: India – Kalkuttai Boldog Teréz emlékére

Rendező: E. Román Kata
Szerkesztő: Varga Zoltán
Egyházzenei rendező: Szoliva Gábriel 
Ének: Elek Judit Sára
Indiai zenék: Kozma András
Hangmérnök: Horváth János

Takács Zsuzsa  Kossuth-díjas szerző műve.

A hangjáték középpontjában Kalkuttai Teréz személye, élettörténete és boldoggá avatásának története áll. A mű középpontjában a Krisztusnak feltett, hitét is próbára tevő kérdéseket fogalmaz meg Krisztusának, aki iránt sosem szűnő szeretetet érez, aki azonban – Ő legalább is úgy érzi – eltaszítja őt magától. A hangjáték a lélek szárazságáról és a hit megőrzéséről szól, ami a nem hívők szemében merő képtelenség, de a misztikusok, vallásos gondolkodók számára a megpróbáltatás útja.

A főbb szerepekben: Szirtes Ági, Nagy-Kálózy Eszter, Papp János, Kaszás Gergő, Radnay Csilla, Szatmári Attila. Közreműködik Gáspár Sándor, Hirting István, Dunai Tamás.

A hangjátékot két részben hallhatják húsvétvasárnap és húsvéthétfőn 18:04-kor.

Felvételeink az olvasópróbákon készültek.

 

 

 

 

Varga Lóránt: Kővel, kő nélkül

Rendező: Lázár Csaba
Szerkesztő: Gerbei  Anita
Zeneszerző: Laczó Zoltán Vince
Hangmérnök: Horváth János

Varga Lóránt író, fordító Budapesten született. Szabadúszó íróként dolgozik. A Kővel, kő nélkül című darabját eredetileg Budakeszi város felkérésére írta.           

Makkosmária kegyhely története Budakeszi határában kezdődött, mikor Traub János szőlőművesnek egy tölgyfán megjelent a Szenvedő Krisztus arca. A jelenés többször megismétlődött. Mikor Traub János nem sokkal ezután súlyosan megbetegedett, fogadalmat tett, hogy festménnyel jelöli meg a helyet, ha felgyógyul. Így kezdődött a kegyhely tisztelete. A kegyhely a két háború alatt gyakran látogatott zarándokhely volt.

A darab fordulatokban gazdag cselekménye, története lehetőséget kínál a magyar történelem évszázadainak megismerésére. Az erős karakterek pedig kiváló alkalmat kínálnak a színészeknek a gazdag jellemábrázolásra.

SzereplőkCsík Csaba, Dörner György, Dunai Tamás, Fazekas Andrea, Incze József, Kubik Anna, Mikó István, Rubold Ödön, Sinkovits-Vitay András, Szélyes Imre, Végh Péter.

 

Partnereink: