EMBERI EREDETŰ, SZÍVIZOMHOZ HASONLÍTÓ SZÖVETET TARTALMAZOTT A LEESETT SZENTOSTYA
2020. január 13. hétfő

 

Genetikai vizsgálat igazolja, hogy az emberi szívizomhoz hasonló szövetdarabokat tartalmaz az a szentostya, amely hat évvel ezelőtt egy baleset után került egy vízzel teli tartóba a lengyelországi Legnicában.

 

Lengyelországban történt, hogy áldozás alkalmával egy megszentelt ostya a földre esett, még 2013 karácsonyán. Azonnal felvették és egy vízzel teli tartóba helyezték – Zbigniew Kiernikowski legnicai püsök vasárnapi beszámolója szerint. Miután a plébános eltette az ostyát egy vízzel teli tartóba, az kis idő múlva kezdett elszíneződni, és vérvörös foltok jelentek meg rajta. 

„2014 februárjában egy apró mintát vettek az ostya egy vörös darabjából, és egy misekendőre helyezték. A mintavételt egy bizottság rendelte el annak érdekében, hogy a megfelelő kutatóintézetekben alapos teszteknek vethessék alá.” – osztotta meg Kiernikowski püspök. „A vérző ostyáról végre elismerték, hogy viseli az Eucharisztikus csodák ismertetőjeleit.”

A Törvényszéki Orvostani Intézet megállapította, hogy a hisztopatológiai képen az ostya darabjai harántcsíkolt izomszövet-foszlányokat tartalmaznak. Ez leginkább a szívizomhoz hasonlít. A tesztek szintén megállapították, hogy a szövet emberi eredetű, és agónia jeleit viseli.

Kiernikowski püspök hisz abban, hogy a vérző ostya egy „Eucharisztikus csoda”. Az újságíróknak elmondta, hogy a Vatikán Hittani Kongregációja elé vitte az esetet. Áprilisban a Vatikán jóváhagyta az üggyel kapcsolatos megállapításokat és beszámolót, és javasolta Andrzej Ziombrze plébánosnak, hogy „alakítson ki megfelelő helyet” a szentostya számára, hogy a hívek megadhassák neki az illő tiszteletet.

„Remélem, ez az Eucharisztia tiszteletének mélyülését fogja szolgálni, és nagy hatást fog tenni azok életére, akik szentáldozáshoz járulnak” – jelentette ki Kiernikowski püspök.

Forrás:Catholic Say -777blog.hu

Partnereink: