Asztali áldás

Elhangzott: 2017.11.25. 11:30

Adás információk

gasztronómiai magazinműsor
szerkesztő: Gerbei Anita

Pulykát karácsonykor, de nem szilveszterkor, nehogy kikaparja a szerencsénket. A Magyar Pulykaszövetség éves szakmai konferenciáját tartotta, ahol Fazekas Gyönyvér kolléganőm Erdélyi Istvánnal, a Magyar Pulykaszövetség elnökével a pulykafogyasztásról beszélget.

Pizza margerita, bivalymozarella, prosutto-olasz sonka, és persze az espresso. Ha ezeket a finomságokat meghalljuk, a csodás Itália, a napsütötte Olaszország idéződik fel bennünk. Az Olasz Kultúrintézetben „Étkezés olasz módra-az egészségesség, a kultúra és a stílus üzenete a világ számára” címmel kerekasztal beszélgetést szerveztek, a Második Olasz Gasztronómiai Világhét eseményeként, ahol a Magyarországon jelenlévő kiváló olasz termékeket gyártó cégek képviselői osztották meg tapasztalataikat, természetesen kóstolót is hozva termékeiből. Ám az már a helyszínen kiderült, hogy a Nápoly környéki termelők nemcsak szívesen ismertetik meg portékáikat az érdeklődőkkel, de mindenkit szeretettel hívnak hazájukba is, hogy az érdeklődők személyesen is meglátogassák a tonhalfeldolgozó üzemüket éppúgy, mint a különleges gesztenyekrémük üzemét, vagy a bab és csicseriültetvényük helyszínét. És persze akkor még nem is említettük az eredeti nápolyi pizzát. Hamarosan megismerkedünk a termesztőkkel, és íncsiklandó termékeikkel, előtte viszont pár szó a kereskedelmi kapcsolatokról.
A kerekasztal-beszélgetésen elhangzott, hogy Magyarországon a jelentős gabonatermesztés miatt jobb minőségű a hús, a felvágottak terén viszont az olaszok az erősebbek, így közös cél a kettőt összehangolni. Mezőtúr adott otthont annak a bivaly mozzarella készítő üzemnek, amely helyben legelteti a bivalyokat és a tejükből készített tejtermékek készítéséhez olasz sajtkészítőt kértek fel. Az olasz-magyar együttműködést mi is folytattuk a helyszínen. Most hallgassák meg helyszíni összefoglalónk első részét, ahol lesz szó a napsütötte paradicsomról éppúgy, mint a hamisítatlan nápolyi pizzáról. Dudás Emese és Medgyesi Blanka, a Szegedi Tudomány Egyetem hallgatói lesznek segítségemre a tolmácsolásban.



Legutóbbi adások:

2018. június 23.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
Szerkesztő: Gerbei Anita
2018. június 09.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
Szerkesztő: Gerbei Anita
2018. május 26.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
Szerkesztő: Gerbei Anita
2018. május 12.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
Szerkesztő: Gerbei Anita
2018. április 28.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
Szerkesztő: Gerbei Anita
2018. április 14.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
Szerkesztő: Gerbei Anita
2018. március 31.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
szerkesztő: Gerbei Anita
2018. március 24.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor szerkesztő: Gerbei Anita Halmos Monika ehető virágok
2018. március 03.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
szerkesztő: Gerbei Anita
2018. február 17.
szombat
11:30
  Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
szerkesztő: Gerbei Anita


A legközelebbi műsorok:

2018. július 07.
szombat
11:30
Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
Szerkesztő: Gerbei Anita
2018. július 21.
szombat
11:30
Asztali áldás
gasztronómiai magazinműsor
Szerkesztő: Gerbei Anita
Hirdetés

Partnereink: