Édesanyám főztje

Elhangzott: 2022.05.15. 11:30

Adás információk:

Mit főz, aki Így főz...?!
Szerkesztő: Nagy György András

Archívum: hallgassa meg!

22 év 22 könyv a 21. században. Csupa-csupa sütés és főzés. Ahogy a szerzők megfogalmazták valójában ez egy Nagy Utazás. A naplemente színei, a zene, a találkozások, a mosoly, a felfedezés élménye. Mi köti még össze a több mint 600 beszélgetést? Például a csodálatos tájak, legyenek azok hazaiak, vagy külföldiek. A regényes nevű Őszy-Tóth Gábriel és zongoraművész felesége, Balla Ibolya, valamint segítőik hitvallása egyszerűnek tűnik: leültetni egy közös nagy asztalhoz az embereket, hogy megosszák egymással (és persze velünk) élményeiket - nem csak a gasztronómiáról. A receptek mellett fontos egy-egy életbölcsesség, meg hogy az ételekhez bor is jár. Persze mindent mértékkel. Olyan élményt szerezni a másiknak, amelyre mindig jó visszagondolni. Az "Így főznek..."- sorozatban tehát sokan bemutatkoztak már, például olyanok, akik valamilyen szakmában, vagy a sportban szereztek nevet maguknak, esetleg akik civilben egyenruhában járnak, vagy épp a járványhelyzetben vívtak ki elismerést. Címlapra kerültek egyes régiók, és kiviláglott a világ sokszínűsége. Az Édesanyám főztjének mostani főszereplője tulajdonképpen újságíróként kezdte, és természetesen azt szokta meg, hogy ő kérdez. Így volt ez az "Így főznek a magyar katolikusok" című könyv összeállításakor is - de azért beszélgetőtársamnak vannak más szerepkörei is. Az egyik ilyen, hogy nagy természetszerető - így a szabad ég alatt ültünk le tereferélni.

Kép: Bolla Ibolya és Őszy-Tóth Gábriel

Kapcsolódó képek:

Violette___s_Gabriel.jpg

    

Legutóbbi adások:

2022. augusztus 14.
vasárnap
11:30
andriska-pekbisztro.jpgÉdesanyám főztje
Süt a, süt a, süt a nap, süt a, süt a... pesti jogász
Andriska Pékbisztró, Kővágóörs
Szerkesztő: Pozsgai Nóra
» bővebben...
2022. augusztus 07.
vasárnap
11:30
Forc__cs_Attila_2_(Simon_G__bor).JPGÉdesanyám főztje
Szellem és fazék kicsit másképp - avagy a gasztropszichológia
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2022. július 31.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
Komárominé dr. Kucsák Monika - mérnök tanár és konyhája
Szerkesztő: Pál Amanda
» bővebben...
2022. július 24.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
"Lenn délen..." - Marin Skenderovic és Paskó Csaba
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2022. július 17.
vasárnap
11:30
papo__k.jpgÉdesanyám főztje
A "dobre ruszki szoldat" fekete kenyere, 300 éves asztalszomszéd a pápua díszebéden és bogrács a kalderában. Juhász Árpád geológus a vendégünk
Szerkesztő: Pozsgai Nóra
2022. július 10.
vasárnap
11:30
Petres_Lucia_k__tetb__l.jpgÉdesanyám főztje
Ami a pityókaleves és a mennybemenetel közt van
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2022. július 03.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
Szerkesztő: Pál Amanda
2022. június 26.
vasárnap
11:30
B__v__s_Szak__cs.jpgÉdesanyám főztje
A Bűvös Szakács "másik fele"
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...
2022. június 19.
vasárnap
11:30
Csepregi_1.jpgÉdesanyám főztje
Üvegbe zárt egészség
A Csepregi-Lőrincz házaspár finomságai a Somogy megyei Kutasról
Szerkesztő: Pozsgai Nóra
» bővebben...
2022. június 12.
vasárnap
11:30
Prikryl.jpgÉdesanyám főztje
500 tál dödölle, avagy a mesterszakács és a paraszti ételek
Szerkesztő: Nagy György András
» bővebben...


Következő adások:

2022. augusztus 20.
szombat
21:04
Édesanyám főztje (ism.)
Süt a, süt a, süt a nap, süt a, süt a... pesti jogász
Andriska Pékbisztró, Kővágóörs
Szerkesztő: Pozsgai Nóra

» bővebben...
2022. augusztus 21.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
Szerkesztő: Nagy György András
2022. augusztus 27.
szombat
21:04
Édesanyám főztje (ism.)
Szerkesztő: Nagy György András
2022. augusztus 28.
vasárnap
11:30
Édesanyám főztje
Szerkesztő: Pál Amanda
2022. szeptember 03.
szombat
21:04
Édesanyám főztje (ism.)
Szerkesztő: Pál Amanda

Partnereink: