Születésnapunk képekben
2021. június 10. csütörtök

 

Kedves Hallgatók!

Idén 17 éves lett rádiónk! Ennek alkalmából megrendeztük az immár hagyományosnak számító kerti partinkat egy kis sütögetés formájában.

„Az elmúlt közel egy évben öt új frekvenciát sikerült elnyernünk, ebből kettőn már hallható is a műsorunk. Tavaly október óta Cecén és környékén is fogható adásunk, a Pápán elnyert frekvenciát pedig az év elején vettük használatba. Nemsokára Győrött és Mosonmagyaróváron is jelen leszünk, ezzel 25-re emelve aktív, földfelszíni frekvenciáink számát. Az adások indulásáról szóló részleteket egy-egy helyi sajtótájékoztató keretében jelentjük be.” - mondta Dr. Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese.

A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt, vagy az egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja. E szolgálat lényege a rádió felfogása szerint az, hogy a műsorok által végig vezesse egy olyan úton a hallgatót, amelynek a végére érve talán jobban tudja majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte. Műsorában így jelen van a közélet, az irodalom, a művészet, a kultúra, a tudomány és természetesen a zene.

A rádió jelenleg 22 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170.000 főt. Legnépszerűbb műsorai már podcast formában is elérhetők. Népszerű a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása is, több ezer ember már ezen keresztül hallgatja a műsort. Az alkalmazás segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható.

Köszönjük, hogy minket hallgatnak!

DEO GRATIAS!

 

Partnereink: