Mai adásunkat ajánljuk
2022. augusztus 19. péntek

Kerengő - 17.04 perctől

 

Az egyház kiváltsága és annak oltalma. Tized; templomépítés; vasárnap. Templomba járás. Boszorkányok, megrontók, jövendőmondók. Magánvagyon és örökösödés. Királyi birtok. Király és egyház szövetsége. Büntető törvények. Emberölés.
 
Többek között ezeket a témákat ölelték fel Szent István törvényei, melyek akkoriban a jogrend alapján alkották. Ennek köszönhetően lettünk a térség legerősebb országa, legjobban felépített egyházi és világi szervezete. Erről beszélgetünk dr. Marossy Endre hadtörténésszel.
 
Tartsanak velünk önök is ma délután 17:04 perctől!
https://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/1/591893
Szerkesztő: Pécsi Krisztina
 
Egy jó kenyérhez nem kell más, csak liszt, víz, só és sok-sok szeretet - vallja Vajda József, a budapesti Pékműhely nevű kis pékség alapítója, akivel műsorunk második felében beszélgetünk. A Kárpátmedence éghajlata és termékeny földje olyan gabonát képes teremni, amiből a kenyér messze földön fogalommá vált. Az itt termett gabona- búza sikértartalma igen magas, tápértéke kiváló. 2010-ben a hagyományosan, kovásszal készített kenyér szinte ismeretlen volt, ezért vendégünk könyvet írt A kenyér lelke címmel és a mai napig Kenyérlelke Fesztiválokat szervez, amely idén is kovászos kenyér verseny és családi napként Budapesten, a MOMKult-ban augusztus 19-én és 20-án, Kaposváron, a Kossuth téren szeptember 10-én kerül megrendezésre.
Szerkesztő: Sallai Éva
Zenei szerkesztő: Peresztegi Attila
 
Tartsanak velünk önök is ma délután 17:30 perctől! 
https://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/1/591894
 
Hallgassa meg műsorainkat podcast csatornánkon:
https://www.katolikusradio.hu/podcastok

Partnereink: