Tárjátok ki szíveteket!
2022. december 5. hétfő

A Katolikus Karitász napja a Katolikus Rádióban

 

Évek óta hagyomány, hogy karácsony közeledtével a Magyar Katolikus Rádióban egy nap a Katolikus Karitászról szól. Idén december 7-én hallhatnak reggeltől estig a segélyszervezet széles körű tevékenységéről.

A tematikus nap során beszélgetünk Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspökkel, a Katolikus Karitász elnökével, Écsy Gábor országos igazgatóval és Zagyva Richárd országos igazgatóhelyettessel, de bemutatjuk az egyes egyházmegyék karitász csoportjainak eredményeit, ellátogatunk többek között Debrecenbe, Egerbe, Székesfehérvárra, Szombathelyre, Vácra, de a határokon átívelő együttműködésről is szólunk: Fehér Ferencet, a Munkácsi Egyházmegyei Karitász igazgatóját arról kérdezzük, hogy mit hoz a tél Kárpátalján? Szót ejtünk a szervezet helyi kezdeményezéseiről, többek között arról, hogyan működik a Karitász a legszegényebb ormánysági falvakban, például Somogyapátiban, és riportot készítettünk Patapokloson is.

A Karitász napon beszélgetünk a Pro Caritate-díjat kapott Márton Andreával, a budapesti Szent Erzsébet Karitász Központ szakmai irodavezetőjével, akinek pályafutása 1996-ban a szegedi Karitásznál kezdődött, valamint Dolhai Attilával, aki dalt írt a Katolikus Karitász Angyalbatyu segélyakciójához, és a MAGnificat zenekarral jótékonysági koncertet ad a Bazilikában.

December 7-én reggel 5-től este fél 10-ig a Katolikus Karitászról szól a Magyar Katolikus Rádió.

Partnereink: