HÁZSZENTELÉST TARTOTTUNK
2021. január 13. szerda

 

A házszentelés hagyománya szerint Vízkereszt napján (vagy annak hetében) egy katolikus egyházi személy megáldja azon hívők otthonait, akik készek befogadni az áldást. ✝️????
A házszentelés a szentelmények körébe tartozik: olyan szent jelek és hozzájuk kötődő imák ezek, amelyek jelzik Isten cselekvését, és előkészítik lelkünket annak befogadására különböző élethelyzetekben. ????
A hagyomány szerint a házszentelést végző pap végigjárja a hívő család otthonát, szentelt vízzel hinti be a helyiségeket és együtt imádkozik a család tagjaival. ????
A szentelés befejező rítusaként a szentelést végző személy a bejárati ajtó szemöldökfájára felírja az évszámot, valamint a C + M + B betűket, melyek a „Christus Mansionem Benedicat”, vagyis „Krisztus áldja meg e hajlékot!” mondatot rövidítik. ????
Népi hagyomány szerint sokan a G + M + B betűket használják, amik a Háromkirályok nevének (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) kezdőbetűit jelentik. ????
Rádiónk vezérigazgatója, Spányi Antal püspök úr idén is megszentelte székházunkat, hogy a 2021-es évet Isten kegyelmében, békéjében és szolgálatában tölthessük, üzenetét annak teljességében mindenkihez eljuttassuk. ✝️????

 

 

 

Partnereink: