GYŐRI EGYHÁZMEGYEI NAPOK A KATOLIKUS RÁDIÓBAN
2022. november 15. kedd

 

Kedves Hallgatók!

A Magyar Katolikus Rádió 2022-ben Egyházmegyei Napokat indított. Célunk, hogy hallgatóink jobban megismerjék az egyházmegyéket, azok elöljáróit, az egyházmegyékhez kötődő személyiségeket, karitatív és közösségi tevékenységet, kulturális eseményeket, történelmi és új épületeket, rekonstrukciókat, a plébániákon folyó munkát.

November 27-én és 28-án a Győri Egyházmegye életébe nyerhetnek bepillantást rádiónk számos műsorán keresztül.

Vasárnap 10 órától közvetítjük Veres András győri megyéspüspök szentmiséjét, amelyet a Nagyboldogasszony-székesegyházban mutat be. A későbbiekben pedig beszélgetünk vele az egyházmegye életéről és az adventről is.

A két nap során megismerkedhetünk többek között a győri karitász munkájával, a győri szeminárium évszázados múltjával és jelenével. Beszélgetünk majd Szent László és Győr kapcsolatáról, a Szent László Látogatóközontról. Szóba kerül az egyházmegye színes zenei és kulturális élete, például a Győri Színházban látható Mindenkinek mindene - Boldog Apor Vilmos című színdarab, de a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumhoz kötődő Szép Magyar Beszéd verseny is.

A felsoroltakon kívül pedig más műsorainkban is foglalkozunk a két nap folyamán a Győri Egyházmegye területén megtapasztalható színes hitbéli, kulturális, zenei élettel. Az adások pontos időpontjai a www.katolikusradio.hu honlapon olvashatók.

Partnereink: