Egyházmegyei Zarándoklat Bodajkra
2021. szeptember 16. csütörtök

 

Szeptember 18-19-én kerül megrendezésre a hagyományos bodajki búcsú. Vasárnap 10.30 órakor ünnepi szentmisét mutat be Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök. Ezen a zarándoklaton – hazánk kiemelt kegyhelyére, ahova a hagyomány szerint István király is járt imádkozni fiával, Imre herceggel – a megyés főpásztor kiemelten hívja a családokat az ünnepi szentmisére az egyházmegye legősibb Mária kegyhelyére, hogy közös imádságunk erőt adjon családjainknak a személyes és közösségi megújuláshoz.. Adjunk hálát közösen a Segítő Szűzanyának, hogy elvezet minket Szent Fiához, Krisztushoz.

Szeretettel hívnak és várnak mindenkit, a székesfehérvári egyházmegye teljesen megújult Szent István-i kegyhelyére, a Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária templom búcsúi programjaira.

A búcsú két jelentősebb szabadtéri liturgikus eseménye: Szeptember 18-án a szombat esti 7 órai szentmisét Dr. Udvardy György veszprémi érsek mutatja be, szeptember 19-én a vasárnapi fél 11 órai nagymisét pedig Spányi Antal megyéspüspök tartja.

Emellett az éjszakai virrasztásra is várják a csoportokat, egyéni imádkozókat. A búcsú liturgikus eseményei alatt gyóntatást biztosítanak. További információ a kegyhely honlapját, ahol többek között Szent Imre Zarándokházról, illetve a kegytemplomhoz épített urnatemetőről is tájékozódhatnak.

A szokott program szerint lesznek a szentmisék, virrasztás, körmenet, keresztút.

 

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

 

Partnereink: