ÚJRA - KATTÁRS
2017. május 11. csütörtök

Az idei Katolikus Társadalmi Napok központi témája a család

 

 

Az idei Katolikus Társadalmi Napok központi témája a család

 

Budapest, 2017. május 9. – Az idei évben Győr városa ad otthont a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) rendezvénysorozatnak. A június 25. és 27. között megrendezésre kerülő esemény kiemelt célja a Katolikus Egyház válaszainak bemutatása a társadalom aktuális problémáira. A rendezvény jelmondata: Társak vagyunk!, idei központi gondolata pedig a család témája lesz.

 

Szent László király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából az idei KATTÁRS rendezvény összekapcsolódik a Szent László-év kiemelt programjával, a Szent László-napokkal, amely június 26–27-én lesz Győrben. Szent Lászlóban vált a keresztény élet igazán korszerűvé és magyarrá. Ugyanakkor szent királyunk a keresztény család követésre méltó[SzA1]  példáját is elénk állította.

 

„A családban megélt szeretet öröme az Egyháznak is öröme” - írja Ferenc pápa Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdításában. Meghívást kaptunk a házasság- és a családi élet szépségének és örömének felismerésére, s az erről való tanúságtételre. A család ma tapasztalható válsága (nagyon kevés házasság kötődik és nagyon kevés gyermek születik) lelki eredetű. A gyermekvállalás elsősorban nem pénz kérdése, hanem szív kérdése. A hit képes az emberi szívet betölteni, felemelni és így kiutat mutat a család válságából. Az idei Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozat ebben kíván segítséget, útmutatást, bátorítást adni.

 

A KATTÁRS hivatalos megnyitója Győrben június 25-én, vasárnap 14 órakor lesz a Dunakapu téren található Nagyszínpadon. Ünnepi beszédet mondanak az esemény védnökei: Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország szentszéki nagykövete és Borkai Zsolt, Győr város polgármestere. Az esemény védnöke továbbá Storcz Botond, háromszoros olimpiai bajnok, kajakozó. A megnyitó előtt 12 órakor Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottságának elnöke mutat be szentmisét a győri Nagyboldogasszony székesegyházban.

 

A rendezvény első napján, június 25-én 15 órától a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban Család légy az, ami vagy! (Familiaris Consortio III.17.) címmel nemzetközi konferenciára várják az érdeklődőket.

 

A három nap alatt megrendezésre kerülő kerekasztal-beszélgetéseken, előadásokon, koncerteken [SzA2] a régió képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők. A kitelepült sátrakban a társadalmat szolgáló katolikus és civil szervezetek, valamint a régió családmozgalmainak képviselői mutatkoznak be. Továbbá sport, ifjúsági, gyerek- és interaktív programokon vehetnek részt a látogatók.

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a 2017-es Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) kapcsán filmpályázatot hirdet 16–35 éves fiatalok számára.  A pályázat címe: A család öröme. A pályázat célja a családbarát szemléletformálás olyan filmek által, amelyek motiválhatnak, segítséget adhatnak a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, a családtervezéshez.

 

Az esemény részleteit valamint A család öröme filmpályázat részletes kiírását a www.kattars.hu oldalon találják.

-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-­‐-

További információ:

Sajtókapcsolat: kommunikacio@kattars.hu;

Szervezés: info@kattars.hu


 

 

 

Partnereink: