JUBILEUMI ZARÁNDOKÚT FATIMÁBA -
2017. április 10. hétfő

2017. augusztus 31-szeptember 4

 

 

Kedves Hallgatók!

A Magyar Katolikus Rádió, a Magyar Kurír és az Új Ember közös jubileumi zarándokutat indít a jelenések 100. évfordulóján Fatimába, 2017. augusztus 31-től - szeptember 4-ig.

A Fehérvár Travel szervezésében létrejövő zarándokút során ellátogatunk Lisszabonba és Portóba is, valamint magyar nyelvű szentmisét ünneplünk a fatimai Magyar Kápolnában.

Utazás: menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, a helyszínen bérelt légkondicionált autóbusszal, csoportos idegenvezetéssel.

A csoport lelki vezetője: Varga László atya, a váci székesegyház karnagya.

Az utazás költsége 197 000 Ft+ reptéri illeték.

Az ár nem tartalmazza a reptéri illetéket (kb 23.200 Ft), a belépődíjakat, valamint a beteg, baleset és poggyászbiztosítást.

Jelentkezési határidő: 2017. június 23.

A jelentkezést 35% előleg átutalásával tekintjük véglegesnek.

Részletekért érdeklődjön a Katolikus Rádió 06-1-255-33-66-os telefonszámán.

A jelentkezéssel és a részletes programmal kapcsolatos további információkat a Fehérvár Travel utazási irodától kaphatnak a 06-22-331-997-es telefonszámon.

 

 

Részletes program az alábbiakban olvasható:

 

1. nap:

Elutazás Ferihegyről közvetlen repülőjárattal Lisszabonba. A kora esti megérkezést követően a szállodai szobák elfoglalása a belvároshoz közeli, metróállomás közelében található szállodában (2 éj).

 

2. nap: Lisszabon

Az egész napot Lisszabonban töltjük. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Belém torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco de Gama síremlékével, kilátópontok, Avenida Libertade stb. A programban szerepel a Lisszabon melletti monumentális Krisztus Király emlékmű is (gyönyörű panoráma Lisszabonra és a Tejo folyó torkolatvidékére). A nap hátralévő részében szabadidő, idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek felkeresésére Lisszabonban.

 

3. nap: Óbidos, Batalha, Fátima

Utazás észak felé. Óbidos az első megálló, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután a portugál gótika remekművét, a Batalhai kolostort látogatja meg a csoport (része a világörökségnek). A kora délutáni órákban megérkezés Európa egyik legjelentősebb zarándokhelyére, Fátimába. A város azon a helyen épült, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án három pásztorgyereknek megjelent a Szűzanya. Ismerkedés a város lenyűgöző méretű szent terének épületeivel: a frissen felújított klasszicista bazilika – melyben Szt. István királyunk szobra is megtalálható, a Jelenések Kápolnája, a XXI. században megépült új templom – mind azt a célt szolgálják, hogy az ide látogató zarándokok elmélyíthessék a csodához kapcsolódó hitüket.

Szállás Fátimában, a kegyhely közelében (2 éj).

Vacsora után lehetőség részt venni az esti rózsafüzér imádkozáson és gyertyás körmeneten.

 

4. nap: Fátima / Porto

Szabad program Fátimában.

Fakultatív program:

Kirándulás Portóba, az ország második legnagyobb városába. Porto történelmi központja a Douro folyó felett része a világörökségnek. Városnézés: óváros, régi tőzsde, Szt. Ferenc templom, Ribeira negyed, régi kikötő, stb. Visszaérkezés Fátimába délután 5 óra körül.

A fakultatív program ára:

9.900 Ft + belépődíjak (min. 20 fő esetén).

A zarándoklat zárásaként magyar nyelvű szentmise ünneplése a fátimai Magyar Kápolnában (szervezés alatt).

 

5. nap:

Transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre, érkezés a délutáni órákban.

Utazás:

Menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal Budapesttől Lisszabonig és vissza (érkezés az 1. napon 18:35-kor, elutazás az 5. napon 10.35-kor). Portugáliában jó minőségű, korszerű autóbusszal.

Szállás:

2 éjszaka Lisszabonban 4 csillagos, 2 éjszaka Fátimában 3 csillagos szállodában, kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás, légkondicionált szobákban.

Ellátás:

Félpanzió.

 

Időpont, részvételi díj

2017. aug. 31 – szept. 04. 197.000 Ft

(min. 30 fő esetén)

A reptéri illeték 2017 áprilisában kb. 23.200 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet, a helyi autóbuszt Portugáliában, a 4 éjszakai szállást félpanzióval, a felsorolt programokat, a Fehérvár Travel idegenvezetőjét (elutazástól hazaérkezésig) és a helyi idegenvezetőt Lisszabonban, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

 

Egyágyas felár: 35.000 Ft

3. ágy kedvezménye:12.800 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 450 Ft/nap

 

Partnereink: