Átadták az idei Szalay Annamária médiadíjakat
2018. december 6. csütörtök

 

Borbás Mária televíziós műsorvezető, szerkesztő, valamint a Magyar Katolikus Rádió alkotóközössége kapta idén a Szalay Annamária Média Alapítvány díját, melyet rádiónk vezérigazgató-helyettes, Dr. Radetzky András vett át szerdán délelőtt.

Szalay Annamária azt tartotta élete legfontosabb munkájának, hogy hozzájáruljon egy jobb, élhetőbb és a valós értékekre figyelő Magyarország létrejöttéhez – emelte ki Varga Mihály, a Szalay Annamária Média Alapítvány kuratóriumi elnöke az alapítvány díjátadó ünnepségén csütörtökön, Budapesten.

Arra emlékeztetett: Szalay Annamária olyan médiát akart teremteni, amely védi a gyermekeket a káros tartalmaktól, megfelel a keresztény elveknek és a nemzeti kultúrának, egyben hozzájárul a külhoni magyar média megteremtéséhez, fejlődéséhez.

A Médiaalapítvány, amelyet Szalay Annamária emlékére és munkájának folytatása érdekében hoztunk létre, szándékában, szellemében fejezi ki mindazt, amiért életében oly sokat és önfeláldozóan dolgozott – tette hozzá a miniszter.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a magyar kultúrtörténet jelentős személyiségeként beszélt a díj névadójáról, aki, mint mondta, új, a keresztény örökség és a magyar hagyományok alkotta utat jelölt ki a magyar kultúra továbbvitelében. Ezt a szellemiséget gondolom nemzetmegtartó erőnek, és ez az a szellemiség, amelynek védelmét, továbbvitelét, átörökítését említi a magyar alkotmány is – tette hozzá a miniszter. (MTI)

 

Partnereink: