EGYHÁZI ÁLLÁSPORTÁL INDULT
2015. október 12. hétfő

ÁLLÁSPORTÁLT INDÍTOTT A HÉT KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYT FENNTARTÓ RENDBŐL ÁLLÓ KONZORCIUM

Budapest, 2015. október 8. – Mai napon hivatalosan is elindult az egyházi szektorhoz kötődő állásokat hirdető www.egyhaziallas.hu portál. A hiánypótló kezdeményezés mögött hét közoktatási intézményeket fenntartó szerzetesrendből álló konzorcium áll, amelynek vezetője a Piarista Rend Magyar Tartománya. A projekt a TÁMOP-3.1.17-15-2015-0005 azonosítószámú, „1 ház, 7 rend, 1 küldetés” elnevezésű uniós pályázat keretében valósul meg.

Hét, közoktatási intézményeket fenntartó szerzetesrend összefogásából született 2015 tavaszán az a TÁMOP-3.1.17-15 számú felhívásra benyújtott pályázat, melynek keretében a rendek 180,38 millió forint európai uniós támogatást nyertek intézményeik fejlesztésére.

A Piarista Rend Magyar Tartománya által vezetett Szerzetesi Konzorcium tagjai a Boldogasszony Iskolanővérek, a Congregatio Jesu, az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány valamint a Szalézi Intézményfenntartó. A konzorciumban részt vevő szerzetesi iskolák és óvodák - összesen 28 intézmény – lefedik az ország teljes területét, s több mint 1.300 pedagógussal végzik 15.000 gyermek keresztény szellemű nevelését, oktatását.

A projekt során, júniusban kialakításra került egy olyan újszerű állásportál beta verziója, amely a történelmi egyházak fenntartása alatt álló intézmények hirdetéseit tartalmazza oktatási, szociális és egészségügyi területen. A portál hiánypótló jellege abban nyilvánul meg, hogy ez idáig álláshirdetési szolgáltatást koncentráltan még senki nem nyújtott a vallásos értékrendet magukénak valló vagy erre nyitott álláskeresőknek, sem a történelmi egyházi fenntartású intézmények számára. Az egyházi állást keresők, főképp a pedagógusok egy helyen megtalálhatják az összes számukra fontos hirdetést, nem kell minden intézménynél külön érdeklődniük az álláslehetőségek iránt. Hasonlóan az állást kínálók is egy helyen hirdethetnek, nem kell különböző, akár költségesebb felületeken megjelenniük.

A beta verzió időszakában, amely nagyságrendileg negyed évet jelent, az intézményi hirdetők száma csaknem 100-ra nőtt, s közel 5300 felhasználója lett az oldalnak.

A honlap üzemeltetését és fenntartását a Servitor Pro Multis Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. látja el, ami egyházi tulajdonú és egyházi ügyfélkörnek szolgáltató cég. 

A felületet a létrehozók folyamatosan fejlesztik. Jelenleg olyan funkciókkal is ellátják, mint például az előre beállított szempontok szerinti szűrt állásokról szóló hírlevél szolgáltatás. A kezdeményezést a közeljövőben szeretnék színesíteni azzal is, hogy vallásos értékrendet magukénak érző cégek számára is megnyitják az Egyházi Állásportál kapuit, biztosítva ezáltal is az állásportál önfenntartó működését.

 

SAJTÓKAPCSOLAT:

Szathmáry Melinda

Kommunikációs vezető

 

 

Piarista Tartományfőnökség1052 Budapest, Piarista köz 1.
Telefon: +36 30  217  7129
Fax:        +36 1 486 44 55    E-mail:szathmary.melinda@piarista.hu

Partnereink: